91/1/5
5:22 ص
مقـدمـه :
افزایش سرسام آور انواع مواد اعتیاد آور در کشور و قاچاق روزافزون این مواد خانمان سوز از یک سو و ورود داروهای آرامبخش و مخدر آزمایشگاهی یا صنعتی از سوی دیگر به بدنه جامعه ، پیامدهای وحشتناکی دارد که در درجه اول بطور مستقیم نسل جوان را مورد تهدید جدی قرار می دهد، نسلی که آینده سازان این مرز و بوم خواهند بود . نسلی که اگر امروزه مورد توجه اکید قرار نگیرند در دام شبکه های سود جو و قاچاقچیان بین المللی و منطقه ایی قرار خواهند گرفت که علی رغم تلاشهای فراوان مجریان قانون و برخی از دلسوزان ، مرگ های خاموش و در انتظار آنان و فساد و تباهی سرمایه های انسانی و مادی در انتظار جامعه خواهد بود. که اگر در مدیریت این چالش کوتاهی و یا نابخردی صورت گیرد آینده ایی تأسف بار دامنگیر مردم این سرزمین خواهد شد.
تعـریف اعتیـاد
حالتی که به دلیل ادامه استعمال برخی داروهای گیاهی و یا شیمیایی بویژه از انواع مخدر در شخص پیدا می شود و با احساس نیاز مبرم به استعمال آن دارو و همچنین لزوم افزودن آن برای تسکین درد یا حصول لذت ادامه می یابد که در صورت عدم محرومیت واستعمال ، اختلال های مزاجی و عصبی را به همراه دارد و فرد معتاد به دلیل وابستگی روانی و جسمانی ناخواسته درپی آن است تا ماده مورد اعتیاد را تهیه و مورد استعمال قرار دهـد . وبه تعریفی دیگر حالت مسمومیت تدریجی جسم که مبتلایان مجبورند تا هرچند وقت مقداری بر مصرف روزانه خویش اضافه نمایند تا اندازه ایی که بدن معتاد به آن مواد اغنی گردد .
علائـم اعتیـاد
نشانه های اعتیاد به نسبت نوع و میزان مواد و همچنین شخصیت وتوان جسمی متفاوت است ، ولی چند عامل معمولاً مابین آنان مشترک است که پس از استعمال بروز می کند :
1) تسکین درد
2) انبساط خاطر همراه با آرامش
3) خواب آلودگی همراه با روشنی ذهن
4) کاهش میل جنسی
5) تخفیف حرکت های ارادی ( افول اراده )
6) رویاهای شیرین و مطبوع
7) بروز برخی از احساس هایی چون : ناامنی ، تنهایی ، نفرت ، بی کفایتی ، افسردگی ، اضطراب و مشکلات جسمانی و گوارشی
مدت زمـان برای معتـاد شدن
زمان خاصی برای معتاد شدن اثبات نشده است چرا که این موضوع هم به میزان و مدت مصرف و میزان سلامتی جسمی و روانی افراد بستگی دارد که عموماً بین یک تا سه ماه قابل تغییر می باشد .
علائم خــماری
خماری در مراحل اولیه با نشانه هایی چون : خمیازه ،آبریزش ، عطسه ، تعریق زیاد ، بی اشتهایی ، بی قراری و پژمردگی همراه است و بعد ازآن هم بروز حمله های لرز و احساس سردی و اختلالات رگها ، سیخ شدن موهای بدن ، اسهال ، استفراغ ، درد های شدید شکمی ، درد پشت ، دست ، پا ، و سر درد های شدید در معتاد بروز می کند .
این اختلالات به تناسب مصرف اضافه می شود تا جایی که هزیان و توهم گویی و حتی به اعمال و رفتار جنون آمیز می رسد که فشار ناشی از عدم تعادل جسمی و عصبی گاهی منجر به مرگ می گردد .
زمان نشانه های خـماری
زمان نشانه های خماری نیز به میزان مصرف وبه تناسب افراد حداقل 12 ساعت و حد اکثر 92 ساعت متغیر است و در روز پنجم کم کم حالات بوجود آمده که از علائم خماری بوده است کاهش می یابد و در عرض 8 تا 12 روز به حداقل میرسد و در این مراحل هرچه علائم خماری کاهش یابد به اشتهای خوردن و آشامیدن افزوده شده و به مرور زمان وزن و تعادل از دست داده را بطور نسبی به دست می آورد . هر چند برای به دست آوردن تعادل روانی به زمان و درمان خاصی نیاز دارد .
گاهی برای خودم یه چیزایی می نویسم . و بعضی مطالب را تو وبلاگم بارگذاری می کنم. وبلاگ نویس نیستم فقط دوست داشتم برای خودم وبلاگ داشته باشم.