89/12/10
8:5 ص
پس از پیروی انقلاب وحاکمیت جمهوری اسلامی تئوری انقلاب درماههای نخست بردوست و دشمن نمایان شد. انقلابیــون باتمام امکانات وتا سرحد فـدای جان به محافظت از انقلابی که نونهالی بیش نبوده پرداختنه ودر مقابل مخالفان هم با تمام قوا سعی درخشکاندن این نونهال را داشتند که محل بحث آنها در این مبحث نمی گنجد.
در این یادداشت بطور اجمالی چندنکته از نقش اساسی دانشجو رادرعرصه های گوناگون انقلاب یادآور می گردد.
در بیشتر انقلابهای مردمی جهان اولین اقشاری که در معرض تحولات دوران قبل و پس از پیروزی وهمچنین دوران استقرار انقلاب مربوطه قرار می گیرند دانشجویان می باشند. در ایران هم این قشر باشور وشعور با اعتراضهای آشکار علیه مخالفان ویاحمایت های به موقع از فعالان سیاسی بعنوان نیروی محرک توده مردم محسوب می شدند.
وامروزه با نگاهی به جریانهای دانشجویی و وقایع گوناگون سیاسی می توان میزان درایت و نقش اساسی دانشجو را درابعادمختلف جامعه احساس نمود.
یکی از برنامه های مهم دانشجویان در دهه اول انقلاب مباحثه ومناظره با صاحبان و مروجان ایدئولوژی های متفاوت وشناخت از اصول وعقاید وبرنامه هایشان بوده که بعد از بررسی و تحلیل مواضع آنها سرانجام گروههای منحرف به توده ی مردم معرفی می شدند،این عمل دانشگاهها را به میدان نبرد تمام عیار ایدئولوژیک مبدل نموده بود و پیروزاین نبردها دانشجویانی بودند که با پیروی ازرهبرکبیر انقلاب در ارائه ایدئولوژی انقلاب اسلامی مبارزه می کردند .
در عصر حاضر این امر باظرافت بیشتر وپیچیده تر استمرار داشته که هر ازچندگاه در محافل و نشریات دانشجویی بویژه در سایتهاو وبلاکهای مربوطه مناظره ها ومباحثه هایی را شاهدیم که علی رقم تفاوت عمده با امکانات مخالفان چگونه از اصول وعقاید خودیش دفاع می کنند.
بعداز پیروزی انقلاب اسلامی وبا خالی شدن بیشتر ادارات وسازمانها از وابستگان رژیم طاغوت وهمچنین تشکیل نهادها و تشکلهای جدید اداری وانتظامی در راستای اهداف انقلاب،تنها قشری که سهم بیشتری در قبول مسئولیت امور را دارا بود دانشجویانی بودندکه قالب آنها در نیمه راه تحصیلات دانشکاهی قرار داشتند. واینک در شرایطی که تغییراتی اساسی درقالب بندی های قوانین اداری واجرایی بوجود آمده لازم است تا مسئولین شرایط کسب مهارتهای تئوری و عملی و جذب و استخدام را برای دانشجویان به روشی فراهم نمایند تا دانشجو با جرأت وجسارت اقدام به قبول مسئولیت نماید.
در تمام اعصار پیشرفت وموفقیت جوامع بشری مرهون استفاده بموقع از ابزارهای مادی ومعنوی همان عصر بوده ودر عصر حاضربدلیل سرعت تبادل اطلاعات ودسترسی آسان به علوم وفنون روزلازم است ضمن بهره مندی از تکنولوژی تابع یک سری از باید ها ونباید های معاصر بود باید ها ونباید هایی که برخی از آنها بصورت مجموعه قوانین محلی و منطقه ایی وبین المللی وبعضی دیگر بصورت تئوری در اختیار بشر قرار دارد. ارتباط با خالق هستی ، احیا وتقویت سنتهای الهی، پیروی از ولایت امر،همدلی وهم صدایی باخادمان نفرت از فتنه گران، استکبارستیزی و عدالت خواهی ، خودباوری و استقلال طلبی ، آزاد اندیشی و آزاد منشی و..... از جمله باید ونباید هایی بوده و هستندکه از دانشجویان دهه اول انقلاب دانشجویان مبارز و مسولیت پذیری ساخته که بعضی از آنان در تاریخ انقلاب اسلامی ایران بعنوان اسطوره های ایثار وشهادت و شجاعت ماندگار ماندند.ونسل دانشجوی امروز برای تعالی خود وجامعه اش بشدت نیازمند توجه اصولی به این باید و نباید های پیدا وپنهان زمان خویش می باشد تاصفحات تاریخ ازآنان با افتخاریاد کند.
با پروژه سازیهایی که درداخل وخارج ازمرزها علیه انقلاب بوجود آمده بود منجربه شکل گیری نیروهای مدافع مردمی وسازمان یافته ایی چون سپاه پاسداران وکمیته انقلاب اسلامی وبسیج مقاومت گردید که دانشجویان در این گذر هم سهم بسزایی در شکل گیری وهمراهی حتی هدایت این مجموعه ها را داشتند. حضور در یگانهای رزمی و مهندسی ورده های فرماندهی در طول دوران دفاع مقدس از نمونه های بارز آن بوده تا آنجایی که برنامه های راهبردی وابتکارات وخلاقیتهای موفق شان هم اکنون در دانشگاها و مراکز آموزش نظامی وانتظامی بعنوان الگو های مناسب تخصصی و واحدهای درسی درحال تدریس می باشد والبته شهدا وجانبازان وآزادگان والامقامی را در این راستا تقدیم انقلاب وایران عزیز نموده اند که با بررسی زندگی نامه های سرداران شهید وایثارگران به راحتی می توان به این امر پی برد.
گاهی برای خودم یه چیزایی می نویسم . و بعضی مطالب را تو وبلاگم بارگذاری می کنم. وبلاگ نویس نیستم فقط دوست داشتم برای خودم وبلاگ داشته باشم.